Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vestre kirkegaard

« Alle events

Under gravstenene på Vestre Kirkegård er der ikke bare knogler, men også fortællinger om fantastiske mænd og kvinder, der hver for sig har sat deres præg på Danmarkshistorien.

Vi inviterer dig på en spændende og personlig rundvisning på Vestre Kirkegård, i selskab med mag.art. i historie Vibe Skytte.

Du vil opleve Vestre Kirkegård på en anderledes måde, når Vibe fortæller nyere danmarkshistorie med udgangspunkt i de tyske krigsgrave, Anker og de andre socialdemokrater ved Det Røde Hav, de amerikanske jazzmusikere, Knud Rasmussen, Vilhelm Hammershøi og mange flere.

Vibe Skytte er forfatter til bogen ’111 steder i København som du skal se’.

Mødested: Indgangen ved Sydbanestien (lige ved Sjælør St.), afslutning ved Ny Carlsberg St.

 

Fakta:

Vestre Kirkegård blev anlagt i 1870, som byens nye store begavelsesplads.

Kirkegården er begravelsesplads for en række forskellige religioner bl.a. katolikker og muslimer, ligesom der er et færøsk og grønlandsk afsnit, samt særlige afsnit forbeholdt medlemmer af Frelsens Hær.

Vestre Kirkegård er med sine næsten 54 ha landets største gravplads. En lang række fremtrædende personer fra kunstens, videnskabens og den politiske verden er begravet her.

Afdeling A har siden 1932 været forbeholdt fortjenstfulde personer – altså folk, der på en eller anden måde har gjort en særlig indsats for det danske samfund, bl.a. statsministre