Indlæser Begivenheder

Sydhavnen under forandring – historien bliver skrevet nu!

« Alle events

Vi tilbyder dig en unik oplevelse, med en arkitektonisk byvandring i Sydhavnen, der lige nu er et at de mest spektakulære ‘omdannelsesområder’ i det centrale København. Vores guide er tidl. Stadsarkitekt Jan Christiansen, der vil føre os igennem de gigantiske planer der er for området, med den kommende Jernbaneby, der bliver et radikalt nyt byområde mellem Vesterbro og havnen. Endnu en Metrolinje er på vej, der forløber under havnen, helt frem til den gamle Kongens Enghave og Ny Ellebjerg S-station i Valby.

På vores tur passerer igennem tidligere industriområder, der nu er omdannet til boliger og primært kontorerhverv. Vi skal se Sydhavns Skole, der er i den arkitektoniske verdensklasse, der på en original måde og helt enestående knytter sig til vandet i Københavns Havn. Turen går også til Sluseholmen og Valby Bådklub, der tilsammen repræsenterer de måske mest succesfyldte boligområder fra 00´erne. Her er der både mangfoldighed i arkitekturen, i demografien eller med andre ord, beboersammensætningen og store rumlige bykvaliteter rent oplevelsesmæssigt.

Det er her byen og vandet smelter sammen i en fantastisk kanalby, som selv vores hollandske gæster berømmer som noget af det bedste, de kender.

Mødested: Lykkes Grill, Vasbygade