Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Spændende danske Dronninger

« Alle events

Interessante damer

Den kulørte danske presse er, uge efter uge, optaget af fortællinger om den danske kongelige familie, om glæder og sorger, opture og nedture, om rejser til fjerne egne, hvor den kongelige familie repræsenterer Danmark, ved officielle besøg, eller som en del af danske erhvervsfremstød. Dronning Margrethe står i denne forbindelse som et lysende eksempel på en monark der – i den grad – har taget livsopgaven på sig.

Men hvad ved vi egentlig om de historiske danske dronninger? Du har nu mulighed for at møde en af danmarks mest ‘dronninge kloge’ historikere Emma Rønberg. I foredraget tager Emma flere danske dronninger under kompetent og kærlig behandling. Emma vil på ugebladsmanér portrættere dronningerne. Hudløst vil Emma fortælle om dronningerne overhovedet spillede en rolle, om de var gode, eller onde, hvem der var skandaløse og hvem ville være tabloid pressens ynglings offer.

På denne rejse gennem Danmarkshistorien, vil du komme tættere på nogle af de mest interessante dronninger, fra middelalderen og frem til i dag. Vi kommer f.eks. til at møde den beske blomme Berengaria – politikeren Margrethe 1, en pyntesyg Sophie Amalie, chokoladeelskeren og bedrageren Caroline Mathilde, men der bliver også plads til at give vores nuværende dronning er par kærlige ord med på vejen.

Kom tættere på nogle af Danmarkshistoriens mest interessante dronninger fra middelalderen og frem til nu.

Foredragsholder er historiker Emma Rønberg, der bl.a. er kendt som blogger ved ‘Royalista’ 

Foredrag for indtil 20 personer (prisen er excl. foredragslokale og av-midler)

Send os en mail med dine ønsker til dag og tid, og evt. praktik.  

Foredragsholder:

Emma Rønberg