Indlæser Begivenheder

Operation Karthago – RAF bombeangreb på Shellhuset 21. marts 1945

« Alle events

 

Vi fortæller den dramstiske historie, da det britiske luftvåben RAF,  21. marts 1945 gennemførte et luftangreb på Gestapos hovedkvarter i København – Shellhuset. Vi følger historien to spor, og hører både om RAF’s taktiske overvejelser, og vi genoplever luftangrebet fra centrale steder i København, samt den forfærdelige tragedie der skete i kvarteret omkring den Franske Skole på Frederiksberg.

Selve angrebet på Shellhuset var velgennemført, men blev overskygget af den forfærdelige tragedie der skete, da en del af bombeflyene ved en beklagelig fejltagelse, bombede den Franske skole og det omkringliggende kvarter på Frederiksberg. Det blev en af de mest dramatiske dage i København under besættelsen, en dag som de involverede aldrig glemmer.

På cykel følger vi bombeflyenes rute, ser de steder der var centrale for angrebet og hører den tragiske og spændende historie.

Selve cykelturen er ca. 7 km, der vil foregå i et tempo så alle kan være med. vi stopper ved flere sites på vejen, varighed ca. 2 timer.

Billetprisen inkluderer forfriskninger under vejs.