Indlæser Begivenheder

Nordhavn og M4

« Alle events

Vi inviterer dig på en arkitektonisk byvandring ud over det sædvanlige, når vi i samarbejde med tidligere Stadsarkitekt Jan Christiansen byder velkommen til en byvandring med den nye Metrolinje M4. Vi mødes metrostationen ved Marmorkirken, hvor vi ser en unik metrostation og den engelske stjernearkitekt Tony Frettons særlige boliger tæt op af kirken, vores nationale, arkitektoniske helligdom.

Vi tager metroen videre til Nordhavn, hvor der venter en række spændende oplevelser, bl.a. Den Internationale Skole, transformerede og omdannede bygninger i et tidligere erhvervsområde. Oplev hvordan industribygninger, siloer, lagre, studier og meget, meget andet er blevet ‘genfødt’ til nye formål. Vi skal se nye bydannelser, gader, stræder og pladser med andre funktioner end de tidligere. Nu er der butikker, boliger, kontorer og tegnestuer, hvor der tidligere var placeret Nordisk Film og eksempelvis det fra besættelsestiden legendariske Riffelsyndikat.

Vi skal se på bygninger der radikalt omdannet til meget kostbare kontorer og boliger, men også boliger for almindelige københavnere, boliger der er til at betale. Alt sammen i høj arkitektonisk kvalitet.

Og fra en offentlig gymnastikplatform får vi kig til Naturpark Nordhavn, et fremtidigt projekt,

Tunnelfabrikken, et unikt kultur- og kunsthus i de tidligere produktionshaller, nye metrolinjer, bygninger og rum for skoler og idræt, museer samt en masse andre nye og radikalt andre byudviklinger.

Vi går hjem mod Østerport Station og ser på vejen 1. etape af Indre Nordhavn, herunder Nordhavn Station.

Mødested: Marmorkirken, hvor vi tager den nye metro til Nordhavn.  (billet til Metro er ikke inkluderet i billetprisen)