Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kampen om Kongedybet

« Alle events

På denne byvandring med Jens-Ulrich Nielsen, oplever du ’Slaget på Reden’ fortalt ’on-location’ hvor den stolte dansk-norske flåde kæmpede heroisk mod en overtallig engelsk flåde, en fantastisk fortælling om vovemod, opofrelse og rigtige helte

Byvandring for indtil 20 personer, mødested Mindeankeret ved Nyhavn, 1051 København K

Send os en mail med dine ønsker til dag og tid, og evt. praktik.

 

Skærtorsdag den 2. april 1801 stod Købehavns skæbnetime. En engelsk flåde var gået syd om Middelgrunden, for at bringe sig en god position, så langt væk fra søfortet Trekroners kanoner som muligt. Angrebet på den dansk-norske flåde kunne begynde.

Fra Langelinje kunne byens borgere følge søslaget. Luften var tyk af afbrændt krudt, der lå en sort røgsky over Kongedybet, kanontorden trykkede både krop og sjæl.

Selveste Lord Nelson var sejlet ind i de danske farvande med en mægtig krigsflåde, og stod nu overfor en stækket dansk linje af udtjente krigsskibe, bemandet primært med frivillige der aldrig før havde stået på et skibsdæk, de var det sidste danske bolværk mod den engelske overmagt.

Slaget på Reden er en af den danske flådes vigtigste erindringshistorier, og på denne tur går vi rundt på Københavns gamle flådebase på Nyholmen og får historien om skibsværftet og de skibe der lå i Flådens lejde, som gjorde Danmark til en strategisk brik i det europæiske magtspil. Fra Sixtusbatteriet genoplever vi slagets gang og skiller historien fra legenden og hvad betydning det fik for den videre danmarkshistorie og selvforståelse.

Guide:

Jens Ulrich Nielsen