Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Holmen – det sidste kapitel

« Alle events

I mere end 300 år har Holmen været Danmarks største arbejdsplads, som hjemsted for den danske orlogsflåde. Inden for kort tid flytter de sidste sømilitære institutioner væk, og Holmen bliver ’civilist’. På denne byvandring ’skriver’ flådehistoriker Jens Ulrich Nielsen det sidste kapitel i Holmens stolte historie.

Du kommer til at høre historien om de kunstige øer og de sænkede flådefartøjer der blev fundamentet for Danmarks Flådestation. Fra Langelinje har interesserede borgere, i flere hundrede år, haft mulighed for at betragte flådens skibe bag flydespærringer i havneløbet. Indtil 1990’erne var flådekomplekset omgæret med et vist hemmelighedskræmmeri.

Siden har Holmen været åbent for offentligheden med boligbyggeri, og forskellige offentlige institutioner, f.eks. Kunstakademiets Arkitektskole, Statens Teaterskole, Den Danske Filmskole, Rytmisk Musikkonservatorium og Operaen på Dokøen.

På byvandringen kommer vi til at se det mest af Holmen, der oprindelig bestod af 5 øer, Nyholm, Dokøen, Frederiksholm, Arsenaløen og Christiansholm, der dog blev fra solgt i 1860’erne. Du kommer til at høre den spændende historie om den danske flåde, men du oplever også de forandringer der allerede er i gang på den gamle flådestation.

 

Mødested, Inderhavnsbroen v/Nyhavn