Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Erichsens Palæ og Peschiers Gård – en eksklusiv omvisning

« Alle events

Vi inviterer dig til en eksklusiv aften – bag murene. Du vil være i selskab med Danske Banks Kurator, Adam Grandjean, der viser rundt i Erichsens Palæ og Peschiers Gård. Bygninger der til dagligt udgør Danske Banks Hovedsæde.

Den økonomiske opblomstring i slutningen af 1700-tallet havde frembragt en skare af meget rige handelsmænd, bla. kongelig agent Erich Erichsen og sweitzeren Pierre Peschier, der lod opføre to pragtgårde langs Holmens Kanal, i nyklassisistisk stil, som private boliger, der kunne danne rammen om deres familieliv, og være deres status værdig.

Begge ejendomme er tegnet af Kongelig hofbygmester C.F. Harsdorff. Erichsens Palæ er måske det mest kendte af de to, med sin karakteristiske tempelgavl. Det siges, at gavlen vakte en del forargelse i samtiden, fordi Erichsens søjler var udført i sten, medens Amalienborg kolonnaden var en billigere løsning, med pudsede træsøjler.

Du vil opleve helt enestående interiør i de to palæer, bl.a. med bemalede lofter og vægge, udført af den franske modearkitekt Joseph-Jacques Ramée. Omvisningen vil også give dig et indblik i Danske Banks samling af klassisk modernistisk malerkunst.

Omvisningen afsluttes med et glas vin og et let traktement og dertil lidt sødt.

Hvis du vil sikre dig billet til dette helt eksklusive arrangement, skal du skynde dig. Vi fordeler billetter efter ‘først til mølle’ princippet.

 

img_2317img_2318

Begrænset deltagerantal.