Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

En Tragisk Komedie

« Alle events

Axel Strøbye nåede det hele, men hvem var han bag facaden? KulturenNu præsterer under temaet Store Danskere en foredragsaften om den populære og folkekære skuespiller. Kom og få hele historien om Axel Strøbye.  

Axel Strøbye var en af Danmarks største skuespillere. Han nåede det alt fra legendariske roller i Olsen-banden og Matador til det store klassiske repertoire på Det Kongelige Teater. Men bag facaden var den sprudlende og komiske skuespiller et angstpræget menneske. Han var tvilling og forældrene, der forbød ham at blive skuespiller, gjorde hele vejen gennem barndommen stor forskel på ham og broderen.
Axel brød igennem på teatret, men blev for alvor kendt for sine roller i et hav af danske lystspil fra 60’erne og 70’erne. Ved sine af sine store præstationer på filmlærredet og på Det Kongelige Teater levede Axel Strøbye i flere stormfyldte parforhold, som han gennem hele livet formåede at holde hemmelige for offentligheden. Hør hele historien om Axel Strøbyes spændende liv og utrolige karriere.

Foredraget har udgangspunkt i den biografi, som Peer Kaae og Per Kuskner udgav i 2013.
axel strøbyDenne aftens fortæller er forfatteren Peer Kaae.