Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

En socialdemokratisk drøm – Nordvestkvarteret, en etnisk og arkitektonisk mangfoldighed

« Alle events

Vi inviterer dig til at opleve Københavns Nordvestkvarter, på en arkitektonisk byvandring, i bydelen der ofte er både udskældt og overset. I Nordvestkvarteret finder vi et meget fornemt katalog, over dansk boligbyggeri igennem de sidste ca. 100 år.

Vi starter vores tur på toppen af Bispebjerg og slutter ved Nørrebros Station, ved det legendariske ’Harrys Place’. Vores guide er tidl. Stadsarkitekt Jan Christiansen. Du kommer til at opleve arkitektur i verdensklasse, herunder bl.a. helt nye byggerier fra tegnestuen BIG

En stor del af det nuværende Nordvestkvarter, var tidligere en del af den tidligere Brønshøj-Rødovre kommune, der primært bestod af spredt landlig bebyggelse og mindre virksomheder. I 1901-1902 opkøber Københavns Kommune et større område af Brønshøj-Rødovre kommune, med henblik på, at få plads til boligbyggeri i forbindelse med ønsker om saneringer i det indre København.

I de følgende 50 år stod byggekranerne ikke stille, og der opføres en betydelig mængde leje – og sociale boliger bygget imellem industribygninger. I perioden var det en socialdemokratisk drøm, at opføre boligkvarterer, hvor borgerne kunne leve fra vugge til grav, uden at skulle bevæge sig mere end et par gader. I 1980’erne blev Nordvestkvarteret i stigende grad præget af, at være et sted med relativt billige huslejer. Det ændre kvarteret, med hærværk og overfald som konsekvens. I 1990’erne gennemføres en indsat for at løfte kvarteret, i et samarbejde mellem Københavns Kommune og en række ministerier.

Området er i dag præget af en stor etnisk diversitet i både beboere og forretninger. Bebyggelsen består af ældre boligblokke og industribyggeri. Boligblokkene er generelt i god håndværksmæssig udførelse, og her og der, er der spændende arkitektoniske perler. Virksomhederne er for længst stemplet ud, men industribygningerne giver kvarteret nyt liv, gennem kreative virksomheder, foreninger, institutioner og som nye arealer til både boliger og fritid.

Mødersted: Bispebjerg Torv, foran Danske Kapellet

Begrænset deltagerantal, turlængde ca. 4 km

Billet 1. kr 175,00 med menu på Harrys Place (Klassisk ‘Børge’ m/brød + sodavand/cocio)

Billet 2. kr. 135,00 uden menu