Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

En perle i Bredgade – Skt. Aleksander Nevskij Kirke, UDSOLGT

« Alle events

Er du én af dem, der fascineres af Bredgades gyldne kupler og majestætiske kors ?

Så har du nu muligheden for en eksklusiv omvisning, i Den Russisk Ortodokse Skt. Aleksander Nevskij Kirke. Vi har sammen med Kirken tilrettelagt en omvisning, hvor du vil opleve historiens vingesus fra kejserinde Dagmar (Maria Fjedorovna), russiske ikoner og kirkekunst i verdensklasse tilsat krydderier fra 1880’er arkitektur.

Kirkens historie går tilbage til 1883, hvor kejserinden, der var dansk prinsesse og datter af Christian IX, havde ønsket sig en russisk kirke i København, som hun kunne benytte, når hun besøgte familien. Den russiske regering, anskaffede et stykke jord i Bredgade og donerede 300.000 guldrubler til opførelsen og Kejser Alexander den 3 betalte 70.000 guldrubler fra sin private formue.

Kirken er dedikeret til Skt. Aleksander Nevskij, der var Aleksander IIIs helgen. Indvielsen af Kirken foregik i prop og pragt med deltagelse af  det russiske kejserpar Aleksander III, Kejserinde Maria Fjodorovna, arvingen til den Russiske Trone, HKH Storfyrst Nikolaj (Nikolaj II.) samt medlemmer fra de Europæiske kongehuse.

Der venter dig en oplevelse ud over det sædvanlige, når vi besøger kirken i Bredgade, der har fået ’ikonisk’ status i bybilledet, og når de 6 synkroniserede klokker kimer, kan det høres langt væk. Marmortrappen, er designet i gammelrussisk stil, og fører til første etage, hvor kirkerummet er udsmykket med fresker i byzantinsk stil, gulvet er dekoreret med mosaik i marmor. Lysekronen, der smukt dominerer kirkerummet er i bronze, og en gave fra kejser Aleksander III. Ikonstasen er udskåret i valnøddetræ.

En af kirkens hellige genstande er Jerusalem ikonet af Gud moder kaldet ”den grædende”

 

Omvisning en forgår på dansk.