Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Da bomberne faldt over den franske skole

« Alle events

En ubarmhjertig katastrofe
Seks uger før 2. verdenskrig sluttede, blev den Den Franske Skole i Købehavn og det nærliggende kvarter ved en tragisk fejltagelse sønderbombet, da det engelske luftvåben angreb Shellhuset. Mere end 100 mennesker blev dræbt.


Den 21. marts 1945 ramte en katastrofe af hidtil uset karakter den Franske skole og det omkringliggende kvarter på Frederiksberg. På foranledning af den danske modstandsbevægelse gennemførte RAF et angreb på Shellhuset, der husede det tyske politi. Et af de angribende fly styrter ned tæt på skolen og efterfølgende fly udløste deres bombelast over skolen og kvarteret.

Bomberne rammer skolebygningen og der udbryder efterfølgende en kraftig brand. Katastrofen er en realitet, 17 voksne og 86 børn omkommer. Også det omkringliggende kvarter rammes hårdt, med dræbte og store ødelæggelser til følge.

Turen tager udgangspunkt på det sted, hvor skolens bygning lå og vil føre deltagerne rundt i kvarteret. Under turen vil der blive fortalt om:

  • Baggrunden for angrebet
  • Flystyrtet og katastrofen på skolen
  • Redningsarbejdet
  • Brandenes udvikling i kvarteret
  • Hvordan gik det de efterladte og de bomberamte familier?

Efter rundturen slutter vi af i en luftværnsbunker, hvor der vil blive vist en kort film. Filmen rummer blandt andet originalt filmmateriale, der er optaget af de angribende fly.

Turens varighed: ca 2½ time, og varetages af KulturenNUs ekspert Tim Ole Simonsen.

Tim

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kulturennu.dk/public_html/wp-content/plugins/the-events-calendar/common/src/Tribe/Customizer/Section.php on line 204