Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

‘de vilde og de fromme’ – en aften for øl-elskere, i selskab med belgisk øl

« Alle events

’De vilde og den fromme’ er en spændende aften i selskab med belgisk kultur, hvor Øl og spændende charcuteri går hånd i hånd, medens du oplever et lille stykke Belgien i Danmark.

Vi er glade for, i samarbejde med ’Den belgiske Øl-mand’ (Robert de Raeymaekers), at præsentere ’de vilde og de fromme’, en eksklusiv øl-smagning, specielt til dig, der sætter pris på en god øl, delikate madoplevelser, og gode historier.

’Den belgiske Øl-mand’ har omkrig 100 forskellige belgiske øl på sine hylder – et lille stykke af himlen, for de, der har synes, at livet er for kort til et monogamt forhold med Carlsberg/Tuborg.

Vi åbner aftenen med en vildgæret øl, der i Belgien tit bliver kaldt for ‘champagne øl’ på grund af sin mousserende. Medens du smager på ’champagne øl’ bliver du introduceret til aftenens charcuteri, skinkerne, pølserne, paté’er og oste, der alle kommer fra det sydøstlige hjørne af Belgien.

Resten af aften står i de overgærede øls tegn, og du får naturligvis en enkel forklaring på forskellen mellem overgæret og undergæret øl. Du får også i løbet af aftenen forklaringen på den belgiske tradition, med at servere og drikke øllet af det korrekte glas.

Aftenen vil veksle mellem introduktion de enkelte øl, smagning på øl, mens du nyder den gode mad til øllet.

Øl menuen består af bl.a. af et par overgærede øl – som i Belgien kaldes for ‘lettere speciel øl’ (med en alkohol procent 5% og 7,5-8%). Udvalget af disse øl er betydeligt, nogle af de mest kendte er  Satan, Carolus, Malheur, Grottenbier, Kwak, Duvel, Hopus.

Du vil også møde de ’fromme’ – nemlig kloster øllerne’. Her skal du smage på den ægte vare, fra et af de 6 Trappist munkeklostre der stadigvæk findes i Belgien. De mest kendte er nok Chimay, Westmalle, Rochefort. Du skal også smage øl der oprindeligt er udviklet og produceret af munke, men som idag produceres på almindeligt ‘profant’ bryggeri.

Vi kan ikke sige belgisk øl, uden at smage på et par af de stærke øl, hvor alkoholstyrken ligger på 8,5 til 12%.

Vi glæder os rigtig meget til at se dig, til en aften i selskab med ’de vilde og de fromme’, et lille stykke belgisk kultur i Danmark, specielt for dig, der sætter pris på en god øl, delikate madoplevelser, og gode historier.