Indlæser Begivenheder

Christianshavn – en tidsrejse i 400 års historie

« Alle events

I forbindelse med bydelens 400 års jubilæum, har vi tilrettelagt denne byvandring på Christianshavn, der ligger som et glansbillede af København. Oprindelig var Christianshavn ikke en del af byen, men et eksil for alle de, København ikke ville ha’.

Meget har forandret sig, nu flokkes Københavnerne efter en tur til Christianshavn, og den hyggelige stemning fra de gamle huse, kanalerne, beværtningerne og de grønne volde. En havn i havnen, som nok blev en del af København, men som aldrig glemmer sin autonome fortid som havn og fæstningsby.

Fra Knippels Bro er der en enestående udsigt over de sidste 400 års byggerier på Christianshavn. Udenrigsministeriets stor ’klods’, det sociale boligbyggeri  ’det hvide snit’, og en række pittoreske havnebygninger fra 1700 tallets florissante periode, på et bagtæppe af Christians IV grønne volde.

Christianshavn undgik de store bybrande i 1728 og 1795, og blev også skånet under englændernes bombardement i 1807, derfor kan vi i dag finde fine eksempler på hus fra både 1600 og 1700 tallet.

På ’jubilæumsturen’, hvor du er i selskab med historiker Jens Ulrich Nielsen, kommer du bla. til at høre om vanskelighederne med at afsætte de sumpede byggegrunde,en fængselsø , de første byggerier i Strandgade, ‘Frederiks tyske kirke’,  pakhusene, Tordenskjold og Tordenskjolds gård, utøj og brakvand, ’Spegepølsen’,  ’Lagkagehuset’ ’Vor Frelser Kirke’ og om bydelen som ynglested for driftige pengemænd.

Mødested:

Christians Kirken, Strandgade 1, 1401 K

 

 

 

 

 

 

Jens Ulrich Nielsen