Indlæser Begivenheder

Christianshavn, en byvandring med twist

« Alle events

Christianshavn ligger i dag som et af Københavns glansbilleder, men sådan har det ikke altid været, engang var Christianshavn et sted, et eksil for alle de, København ikke ville ha’. Meget har forandret sig.

Nu flokkes Københavnerne efter en tur til Christianshavn, for at opleve den hyggelige stemning fra de gamle huse, kanalerne, beværtningerne og de grønne volde. En havn i havnen, som nok blev en del af København, men som aldrig glemmer sin autonome fortid som havn og fæstningsby.

Vi inviterer dig med på en byvandring i 400 års historie på Christianshavn. Hvis du kommer fra københavnssiden, er der på Knippels Bro en enestående udsigt over de sidste 400 års byggerier. Udenrigsministeriets stor ’klods’, det sociale boligbyggeri  ’det hvide snit’, og en række pittoreske havnebygninger fra 1700 tallets florissante periode, på et bagtæppe af Christians IV grønne volde. Christianshavn undgik de store bybrande i 1728 og 1795, og blev også skånet under englændernes bombardement i 1807, derfor kan vi i dag finde fine eksempler på hus fra både 1600 og 1700 tallet.

På denne byvandring, hvor du er i selskab med historiker Jens Ulrich Nielsen, kommer du bla. til at høre om vanskelighederne med at afsætte de sumpede byggegrunde, om Chr. Havn som fængselsø , de første byggerier i Strandgade, ‘Frederiks tyske kirke’,  pakhusene, Tordenskjold og Tordenskjolds gård, utøj og brakvand, ’Spegepølsen’,  ’Lagkagehuset’ ’Vor Frelser Kirke’ og om bydelen som ynglested for driftige pengemænd.

Vi afslutter turen med en forfriskning, i et kvarterets udskænkningssteder. (incl. billetpris)

Mødested:

Christians Kirken, Strandgade 1, 1401 K

 

 

 

 

 

 

Jens Ulrich Nielsen