Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

99 kvinder du gerne ville have været!

« Alle events

Ingenting kommer af ingenting, undtagen lommeuld. Det gælder i særdeleshed indflydelse. Denne aften fortæller tidligere kultureminister Jytte Hilden om helt usædvanlige, seje og magtfulde kvinder. Til inspiration og reflektion og for at sætte fokus på, at det ikke er mere end blot 100 år siden, at kvinder i Danmark fik stemmeret.

I 2015 kan vi fejre 100 året for danske kvinders stemmeret. I KulturenNU skyder vi valgretsåret i gang med at præsentere en kvinde, der er noget udover det sædvanlige, nemlig tidligere kultur- og forskningsminister, kulturchef og forfatter Jytte Hilden. Jytte Hilden er kendt som en kvinde, der altid har haft mod til at sætte dagsordnen og har aldrig være bange for at tage aktiv del i den offentlige debat – altid med frisk kommentar. Sådan har Jytte Hilden nu også for alvor startet debatten om kvinder i hele landet, der tager udgangspunkt i hendes bog 99 Lyserøde Elefanter. Hilden startede sin Danmarksturné i juni 2014, og har siden besøgt alle egne af landet for at debattere kvindes værd, historie og køn. Men hvad er en lyserød elefant egentlig? Udtrykket stammer fra den tidligere direktør fra Nationalbanken Bodil Nyboe Andersen, der brugte udtrykket om sig selv, da hun blev Danmarks første bankchef. Hun mente, at hun blandt finansverdenens ledere virkede som en ´lyserød elefant´- meget synlig og meget usædvanlig! I 2015 kåres elefant nr. 100 den 23. april, hvor vi også fejrer jubilæet for, at Nina Bang brød mændenes monopol på ministerposterne, og indtog folketinget som en lyserød elefant, der i særdeleshed var meget synlig og ekstremt usædvanlig. Kom og hør hele historien om de 99 allerede kårede elefanter, og mød Jytte Hilden, der vil give sit bud på, hvad der er det vigtigste for kvinder anno 2015, og hvad der vil blive det vigtigste vi opdrager nutidens piger – fremtidens kvinder til.

elefanter

Aftenen er opdelt i to dele, med en mellemliggende pause, hvor KulturenNU byder på et glas vin. Derudover får du bogen 99 Lyserøde Elefanter med hjem som en gave. Glæd dig til en helt fortryllende aften. Vi gør opmærksom på, at der er et begrænset antal, der fordeles efter først til mølle princippet.