Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nye byrum og gamle bygninger

« Alle events

Nu har du en unik chance for at komme på tur (Byvandring), med forfatter og historiker Vibe Skytte Christensen, gennem de moderne byrum på Vesterbro.

Nye byrum og gamle bygninger, er en byvandring gennem Vesterbro, med udgangspunkt i Vesterbros transformation fra arbejder- og industrikvarter til moderne by, hvor de fælles byrum har undergået en betydelig forvandling.

Vi besøger stillesteder, boldbaner, grønne områder m.m. Byvandringen er på ‘research plan’ og vil blive publiceret i bogen ’22 byvandringer i København som du skal gå’. Bogen udkommer i foråret 2019, så der vil være rig mulighed for at give feedback og komme med forslag til, hvad der skal med og ikke med på den endelige byvandring.

Vesterbro har alle dage været en hybrid. Området lå uden for voldene og var i mange år blot Vesterbrogade, vejen til Vesterport ved nutidens Strøget. Her lå gæstgiverier, teatre og kroer – det var københavnernes forlystelsessted.

Da voldene blev sløjfet begyndte Vesterbro at opstå med arbejderboliger, tætte baggårde og industri – bl.a. flere slagtere fandt vej her ud pga. den tætte afstand til Halmtorvet og Kødbyen.

Byfornyelsen af lejligheder og gårdmiljøer fra 1980’erne og frem samt gadefornyelsen op gennem 2000’erne og 2010’erne har ændret Vesterbro radikalt. Bydelen er nu yndlingsområde for børnefamilier og unge hipstere.

Byvandringen tager udgangspunkt i de nye byrum, der er opstået på Vesterbro. Vi bruger  Dybbølsgade, Enghavevej og Vesterbrogade som fikspunkter med afstikkere ind til de små sidegader og pladser, der binder bydelen sammen.

Mødested Halmtorvet ved Øksnehallen. Ruten er på ca. 6 km, så vi anbefaler praktisk fodtøj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guide: Vibe Skytte